apartment, architecture, brick

Maalämpö taloyhtiöön tai liiketiloihin

Maalämpö on erinomainen suurien tilojen tai useampien asuntojen lämmityksessä. Taloyhtiö ja sen osakkaat voivat tehdä huomattavia säästöjä valitessaan maalämmön lämmitysjärjestelmäksi. Alkuinvestointi voi tuntua suurelta, mutta lämmittämisestä tuleva säästö kompensoi pian investointia pienempinä yhtiövastikkeina.

Maalämpö on ekologinen ja taloyhtiön hiilijalanjälki pieni, kun lämmitetään uusiutuvalla maalämmöllä. Taloyhtiö ei ole myöskään alttiina hinnan vaihteluille, maalämmön ollessa käytännössä ilmaista. Sen hyödyntämiseen tarvittava maalämpölaitteisto maksaa itsensä takaisin keskimäärin seitsemässä vuodessa. 

Jos kyseessä on uusi taloyhtiö tai toimitila, on maalämpöratkaisua hyvä suunnitella jo heti rakennesuunnitteluja tehdessä. Näin voidaan mitoittaa sopivan kokoinen maalämpöpumppu ja maalämpöpumpun sekä keruupiirien sijainnit sujuvasti. Jos lämmityksessä on tarkoitus hyödyntää lattialämmitystä, sujuu lattialämmityksen asentaminen helposti ennen lattioiden valuja. 

Jos tarvitset kiinteistöllesi mitoituksen, tai olet kiinnostunut avaimet käteen -paketista pyydä tarjous yhteydenottolomakkeella!

Tiesitkö. että taloyhtiöt voivat hakea ARA:n energia-avustusta lisäämään asuinrakennusten energiatehokkuutta?
Lue lisää!