forest, landscape, sun

Lämmitysjärjestelmän vaihtaminen maalämpöön

Onko talossasi tällä hetkellä jokin muu lämmitysjärjestelmä ja haluaisit vaihtaa ekologiseen ja energiatehokkaaseen maalämpöön?
Vai haluaisitko hyödyntää maalämpöä nykyisen lämmitysjärjestelmäsi rinnalla?

Erityisesti fossiilisista lämmitysjärjestelmistä on suositeltavaa vaihtaa ekologisempiin lämmitysjärjestelmiin.
Jos sinulla on öljylämmitys tai maakaasulämmitys, sen vaihtamiseen luontoystävällisemmäksi kannustetaan Valtion taloudellisella tuella.
Tuki on enimmillään 4000€. Meidän palveluihimme tuen voi saada sekä maalämpöön että ilma-vesilämpöön vaihtaessa.
Lue lisää tuesta ELY-keskuksen sivuilta tai ajankohtaista sivulta. 

Toinen vaihtoehto nykyisille öljylämmittäjille on valtion tuen sijaan hyödyntää kotitalousvähennystä. Öljylämmityksestä vaihtaessa on hyödynnettävissä kotitalousvähennys, jota huomioidaan verotuksessa maksimissaan 3500€. Vähennys koskee työn osuutta ja koko työn osuudesta on vähennettävissä 60%. Jos talon omistaa kaksi henkeä, on tämä vähennys tehtävissä molempien verotuksesta. Kotitaloudet voivat hyödyntää öljylämmityksestä luopumiseen kohdennetun kotitalousvähennyksen vain, jos ei ole saanut siihen muuta tukea. Muista lämmitysmuodoista vaihtaessa vähennyksen maksimi on 2250€/hlö ja vähennettävissä on 40% putkityön osuudesta. Omavastuu vähennyksistä on 100€. Lisätietoa verottajan sivuilta

Jos talossanne on puu-,  kauko- tai öljylämmitys ja vesikiertoiset patterit tai vesikiertoinen lattialämmitys on aiempi lämmönjakotapa hyödynnettävissä.
Jos talossanne on suora sähkölämmitys, valitaan uusi lämmönjakotapa. Suosituimpia lämmönjakotapoja on vesikiertoinen lattialämmitys, vesikiertoiset patterit tai puhallinkonvektorit, joita on saatavilla katto, seinä- tai patterimallisina. Konvektoreilla on mahdollista hyödyntää myös energiakaivolta tuleva viilennys. Viilennyksen lisääminen elvyttää kaivoa seuraavaa lämmityskautta varten. Lämmönjakotapa valitaan asiakkaiden toiveiden ja kohteen toteutusmahdollisuuksien mukaan. Lämmönjakotapaa voi suunnitella samalla, kun käymme arvioimassa asennusta ja mahdollista energiakaivon paikkaa. Viilennyksen voi hyödyntää konvektorin kanssa riippumatta lämmönjakotavasta. Kysy lisää!

Maalämpö voidaan vaihtaa minkä tahansa lämmitysjärjestelmän tilalle. Maalämpöä voidaan hyödyntää myös vanhan lämmitysjärjestelmän, esim. puulämmityksen tai öljylämmityksen rinnalla, jolloin se toimii hybridinä.
Maalämpö säästää luontoa ja kukkaroasi!

Kysy lisää, tai pyydä tarjous!


Verkkokauppaan


Tietoa maalämmöstä


Pyydä tarjous!